Mentoren

Aan het Mentorproject werken jong-volwassenen mee in de leeftijd van 18-23 jaar. Veelal zijn dit studenten die het project ook gebruiken om studiepunten te vergaren maar dat is zeker geen voorwaarde.

Wanneer ben je een geschikte mentor? Om te beginnen vragen we dat je je voor minimaal een (school)jaar aan het project verbindt. Er moet namelijk een vertrouwensband opgebouwd worden met de leerling en als die er eenmaal is kun je die niet zomaar weer verbreken (ook niet als je zelf met je opleiding stopt.). Je volgt een studie of je hebt werk. Bent tussen de 18 en 23 jaar. Spreekt goed Nederlands. Je wilt tijd investeren in een leerling (minimaal één uur iedere week). Je respecteert de leerling en de ouders. Je bent enthousiast en je vindt het leuk om een leerling te begeleiden!

Wat wordt er van jou verwacht als mentor? Wekelijks contact met je leerling. Activiteiten ondernemen met je leerling die aansluiten op zijn/haar mogelijkheden en interesses. Met je leerling realistische doelen formuleren en nastreven. Contact onderhouden met de ouders en de school van de leerling.

Wat levert het jou op? Voor jou als mentor is het project interessant omdat je een medemens helpt. Je bent een voorbeeld voor je leerling. Je krijgt (verplicht!) een gratis training tot mentor. Je doet werkervaring op. Je leert meer over jezelf en werkt aan de opbouw van je cv. Daarnaast krijg je er (mogelijk) studiepunten voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>