Mentoren

Aan het Mentorproject werken jong-volwassenen mee in de leeftijd van 18-23 jaar. Veelal zijn dit studenten die het project ook gebruiken om studiepunten te vergaren maar dat is zeker geen voorwaarde.

Doel van het project is om, door de basisschool geselecteerde, basischool-leerlingen van groep 7 of 8 een steuntje in de rug te bieden. Het stimuleren van de persoonlijke groei en het zelfvertrouwen van de leerling is een veel terugkerend gegeven. Dat betekent dus niet: voor de leerling bepalen wat de leerling het beste zou kunnen doen in een bepaalde situatie en ook niet het voor de leerling oplossen van eventuele problemen. Vele malen belangrijker is de aandacht voor de leerling, het zijn van een luisterend oor en af en toe een compliment geven; dat geeft steun en stimuleert het zelfvertrouwen van de leerling. Als mentor heb je een belangrijke voorbeeldrol.

Wanneer ben je een geschikte mentor? Om te beginnen vragen we dat je je voor minimaal een (school)jaar aan het project verbindt. Er moet namelijk een vertrouwensband opgebouwd worden met de leerling en als die er eenmaal is kun je die niet zomaar weer verbreken (ook niet als je zelf met je opleiding stopt.). Je volgt een studie of je hebt werk. Bent tussen de 18 en 23 jaar. Spreekt goed Nederlands. Je wilt tijd investeren in een leerling (minimaal één uur iedere week). Je respecteert de leerling en de ouders. Je bent enthousiast en je vindt het leuk om een leerling te begeleiden!

Wat wordt er van jou verwacht als mentor? Wekelijks contact met je leerling. Activiteiten ondernemen met je leerling die aansluiten op zijn/haar mogelijkheden en interesses. Met je leerling realistische doelen formuleren en nastreven. Contact onderhouden met de school van de leerling.

Wat levert het jou op? Voor jou als mentor is het project interessant omdat je een medemens helpt. Je bent een voorbeeld voor je leerling. Je krijgt een gratis training tot mentor. Je doet werkervaring op. Je leert meer over jezelf en werkt aan de opbouw van je cv. Daarnaast krijg je er (mogelijk) studiepunten voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>