Leerlingen

Het Mentorproject richt zich op leerlingen uit de groepen 7 en 8 die om verschillende redenen een wankele toekomst in het voortgezet onderwijs tegemoet gaan. De oorzaak kan liggen in een instabiele of moeilijke thuissituatie, weinig zelfvertrouwen of een onduidelijk toekomstbeeld. De leerkrachten erkennen bij deze leerlingen wel potentie en talent, maar door genoemde problemen dreigt het gevaar dat dit niet tot ontplooiing komt.

De basisscholen dragen dan ook de leerlingen aan die in aanmerking komen voor dit project. Zo snel mogelijk na het trainingsweekend worden de mentoren gekoppeld aan een leerling. Dit gebeurt aan de hand van een intakeformulier waarin behalve naar administratieve zaken, ook informatie over hobby’s en interesses wordt gevraagd.

Binnen het project worden de leerlingen gecoacht met als doel dat zij zichzelf beter leren kennen, meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter gaan ontplooien. Belangrijk daarbij is het bieden van een luisterend oor en af en toe een compliment geven; dat geeft steun en stimuleert het zelfvertrouwen van de leerling. Dat kan in combinatie met een bioscoopbezoek, voetballen, koekjes bakken of samen iets drinken. De mentor kan ook samen met de leerling op zoek gaan naar wat er allemaal te doen is in de eigen buurt. Het stimuleren van de persoonlijke groei en het zelfvertrouwen van de leerling is het belangrijkste doel van het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>