Welkom bij het Mentorproject Zoetermeer

Het Mentorproject Zoetermeer is een project, gesubsidieerd door de Gemeente Zoetermeer. Het project zet zich in voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar doet een zevental scholen mee: IKC Het Zwanenbos, IKC De Watersnip, IKC De Meerpaal, IKC De Trinoom, IKC De Vijverburgh, IKC De Buytenkans en De Jacobsvlinder.

Het Mentorproject werkt met jong-volwassenen in de leeftijd van 18-23 jaar die, gedurende een heel schooljaar, één dag in de week, minimaal één uur door willen brengen met een basisschoolleerling. De bedoeling is dat de leerling in de mentor een grotere broer of zus vindt die met hem of haar leuke dingen gaat doen, een luisterend oor biedt, maar waar je ook een goed gesprek mee kan voeren.

De basisschool draagt de leerlingen aan die in aanmerking komen voor een mentor. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom nu net die leerling een steuntje in de rug nodig heeft. Doel is en blijft in ieder geval de leefwereld te vergroten, voortijdig schooluitval te voorkomen en bekend maken met sport in het algemeen.

Vanuit het project worden de mentoren gezocht, getraind en begeleid. Voor de activiteiten is maandelijks een budget beschikbaar en de mentor krijgt een vrijwilligersvergoeding voor zijn of haar inzet. Voor studenten kan het extra aantrekkelijk zijn om aan het project mee te werken omdat het niet alleen heel dankbaar werk is, goed op je cv staat, goed is voor je ontwikkeling en veel voldoening geeft; het kan ook zo zijn dat de opleiding de inzet erkent en daarvoor studiepunten of vrijstellingen verleend. Er zijn samenwerkingsafspraken met enkele opleidingen van de Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden, Inholland en de Hogeschool Rotterdam. Steeds meer opleidingen zien de meerwaarde van dit project voor hun studenten.

Wil je meer weten? Kijk op de contactpagina voor de gegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>